Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Va fi sau nu confiscată averea rușilor care și-au părăsit țara

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Abonare
Kremlinul a comentat propunerea de a confisca proprietățile cetățenilor ruși care au părăsit Rusia.
CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Dmitri Peskov a cerut să fie create condiții în Rusia pentru întoarcerea cetățenilor ruși care și-au părăsit țara.
În ceea ce privește privarea de proprietate a cetățenilor ruși care au părăsit țara, este necesar să se definească clar ce anume este considerat o crimă, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, într-un comentariu pentru Life.
„Acesta este un subiect foarte dificil, desigur, este relevant în vremea noastră, dar aici nu poți, să zicem, să deschizi Cutia Pandorei. Dușmanii sunt dușmani, trebuie să ne luptăm cu ei, dar toți ceilalți sunt cetățenii noștri și trebuie să rămână cetățenii noștri”, a spus el.
În plus, el a remarcat că autoritățile trebuie să facă tot ce este necesar pentru ca rușii plecați din țară, „care nu sunt dușmani ai statului”, să vrea să se întoarcă.
„Inamicii sunt dușmani, trebuie să luptăm cu ei, dar toți ceilalți sunt cetățenii noștri <...>.Trebuie să ne asigurăm că și cei care au plecat, dar care nu sunt dușmanii noștri, să vrea să se întoarcă aici din nou. <...> Toți sunt cetățenii noștri în mod egal, fiecare ar putea avea motive diferite să plece. Dar cei care nu au alunecat pe calea unei atitudini cu adevărat ostile față de țara noastră sunt cetățenii noștri, pentru care trebuie să luptăm”, a subliniat Peskov.
Vineri mai devreme, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a cerut adăugarea unei clauze la Codul Penal privind confiscarea în Rusia a proprietăților cetățenilor plecați care susțin deschis naziștii și insultă țara. Potrivit acestuia, scopul acestor oameni este să-și câștige favoarea și să încerce să mențină prosperitatea în străinătate.
Ideea de a confisca bunurile rușilor plecați din țară și de a o critica, inclusiv de la personalități celebre, a fost propusă la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut de senatorul Serghei Țekov. El s-a oferit de asemenea să transfere bunurile confiscate la nevoile participanților la operațiunea specială.
Fluxul de știri
0