Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria acuză: Comisia Europeană e maghiarofobă

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKPeter Szijjarto
Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Abonare
Ungaria protestează ferm față de blocarea fondurilor pentru bursele Erasmus către universitățile maghiare.
BUCUREȘTI, 14 ian -Sputnik. Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a acuzat Comisia Europeană de antimaghiarism și standarde duble în urma intenției CE de a bloca alocarea de fonduri universităților maghiare în cadrul programului de schimb de studenți Erasmus.
Prezent vineri la o conferință de presă după o întâlnire la Budapesta cu ministrul turc al Educației Naționale Mahmut Ozer, el a calificat acțiunile Bruxelles-ului ca inacceptabile și nefondate. Comentând ultimele afirmații ale Comisiei Europene, Szijjarto a spus că oficialii europeni încep să prezinte „simptome noi de maghiarofobie”.
„Cred că aceasta este o manifestare grosolană de standarde duble”, a spus ministrul. El a subliniat că cerințele CE de a exclude funcționarii publici și politicienii de la conducerea universităților maghiare sunt nefondate.
„Sunt oameni cu funcții guvernamentale în consiliile de supraveghere ale universităților vest-europene, iar în Ungaria acest lucru este prezentat ca o problemă”, a spus Szijjarto, adăugând că guvernul țării a respectat toate instrucțiunile Comisiei Europene privind prevenirea conflictelor. de interes în serviciul public.
„Nu vom permite studenților maghiari să devină victime ale vreuneia dintre deciziile Bruxelles-ului, așa că dacă această situație ciudată nu poate fi lămurită, le vom plăti bursele din bugetul nostru”, a spus ministrul de Externe.
Fluxul de știri
0