Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul grec spune că nu crede că se va ajunge la un conflict armat cu Turcia

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaPremierul grec Kyriakos Mitsotakis
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Abonare
Mitsotakis a spus că nu crede că seva ajunge la cel mai rău scenariu pentru dezvoltarea relațiilor dintre Grecia și Turcia.
CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis nu crede că se va produce „cel mai rău scenariu” al dezvoltării relațiilor dintre Grecia și Turcia și un conflict armat în legătură cu declarațiile conducerii turce.
„Nu, nu cred că vom avea un „episod fierbinte” (cu folosirea armelor – n.red.). Sunt îngrijorat de creșterea retoricii turcești. Îndemn Turcia să realizeze că transformarea politicii externe într-un instrument de politică internă de partid nu este strategia potrivită”, a spus Mitsotakis la o conferință de presă în orașul Alexandroupolis, din nordul Greciei, când a fost întrebat dacă este posibil „cel mai rău scenariu” în relațiile bilaterale.
Potrivit acestuia, Grecia este pregătită să se așeze la masa negocierilor și, ținând cont de dreptul internațional, să rezolve „singura contradicție” cu Turcia, care privește delimitarea zonelor maritime din Marea Egee și din Estul Mediteranei.
„Sper că am văzut un crescendo de retorică cu tot ceea ce spun ei că vor veni într-o noapte în Grecia”, iar acum tonul va scădea, a spus Mitsotakis.
"Dar în nici un caz Grecia nu va accepta instrucțiuni despre cum să-și exercite suveranitatea și drepturile sale suverane. Este clar că trebuie să consolideze forțele armate, precum și proiecte de izolare, cum ar fi gardul de la granița de pe Evros. Gardul care a fost deja construit, a fost foarte eficient”, a spus el.
Fluxul de știri
0