Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS vrea reintroducerea măştilor

© Sputnik / Alexey Vitvitsky OMS
 OMS - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
OMS recomandă ca Europa să folosească măști în interior și în transportul public din cauza unui presupus val de Covid din China, existând temerea că OMS își dorește de fapt reintroducerea restricțiilor
BUCUREŞTI, 14 ian – Sputnik, Marius Holdean. Directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Henri P. Kluge, le-a recomandat cetățenilor europeni, având în vedere un presupus val de infecții cu coronavirus din China, să continue să folosească măști în interior și în transportul public. Kluge a subliniat că variantele virusului SARS-CoV-2 care circulă în China sunt cele care au fost deja văzute în Europa și în alte părți.
"Împărtășim opinia actuală a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, potrivit căruia creșterea continuă a cazurilor din China nu este de așteptat să afecteze în mod semnificativ situația epidemiologică Covid-19 în Regiunea Europeană a OMS în acest moment", a detaliat el.
Kluge a asigurat că "nu este nerezonabil" ca țările să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja populațiile, în așteptarea unor informații mai detaliate despre situația din China. Totuși, el a cerut ca inițiativele adoptate să fie "proporționale și nediscriminatorii".
În cele din urmă, Kluge a sfătuit creșterea acceptării vaccinurilor în populația generală; administrarea unor doze suplimentare de vaccinuri grupurilor prioritare; ventilarea spațiilor publice și aglomerate, precum școli, baruri și restaurante, birouri în aer liber și transport public; acceptarea de terapii precoce și adecvate pacienților cu risc de boală severă.
Vrea OMS să reintroducă de fapt panica şi măsurile restrictive la nivel mondial?
Fluxul de știri
0