Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Grecia face lobby pentru România și Bulgaria la Viena

Schengen - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Abonare
Grecia intră în ofensivă pe tema susținerii aderării Bulgariei și României în Schengen. Prima bătălie: convingerea Vienei.
BUCUREȘTI, 14 ian -Sputnik. Notis Mitarakis, ministrul elen pentru migrație și azil a fost primit joi de către premierul Austriei, Karl Nehammer dar și de ministrul de interne, Gerhard Karner.
Ministrul elen este cu o misiune: sprijinirea cererii de aderare a României și Bulgariei la Schengen. Grecia, deși stat membru Schengen, este o țară izolată de restul Uniunii Europene fiind în imposibilitatea folosirii beneficiilor Schengen pentru transportul feroviar și rutier.
Grecia sprijină aderarea Bulgariei și României, deoarece acest lucru va contribui la stimularea activității economice a țării, prin legătura terestră cu spațiul Schengen și la întărirea securității frontierelor externe ale UE.
Ministrul Notis Mitarakis a declarat că„Grecia își asumă inițiativa de a sprijini cererea Bulgariei și României de aderare la Spațiul Schengen. Această extindere va avea, de asemenea, beneficii directe pentru Grecia, deoarece va fi unificată pe cale rutieră cu restul statelor membre ale Uniunii Europene. M-am întâlnit aici, la Viena, cu cancelarul austriac, domnul Karl Nehammer, și cu ministrul de interne, domnul Gerhard Karner, iar săptămâna viitoare voi efectua o vizită la Sofia și la București. Există probleme care trebuie rezolvate, în special probleme legate de migrație, protecția frontierelor noastre externe, un subiect pentru care este necesară o politică europeană mai coordonată, dar și mai strictă. Pentru această inițiativă suntem în contact cu Președinția suedeză și Comisia Europeană”.
Fluxul de știri
0