Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița spune că până în aprilie vom avea energie electrică ieftină de la Cuciurgan

© Sputnik / Mihai CarausRețele electrice
Rețele electrice  - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2023
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a declarat că malul drept al Nistrului va beneicia de energie electrică ieftină de la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan până la sfârșitul sezonului rece.
Șeful Cabinetului de Miniștri a spus că până de curând contractul semnat de Chișinău cu Centrala Termoelectrică din regiunea transnistreană era valabil pe parcursul unei luni, a lunii în curs. Dar, precizează Gavrilița, s-a reușit ca acest contract să fie semnat pe o perioadă de patru luni, asta însemnând că timp de patru luni malul drept al Nistrului va fi asigura cu energie electrică până la sfârșitul lunii martie.
“Am reușit să încheiem un contract pe cantități suficiente pe o perioadă mai îndelungată pentru că vă amintiți foarte mult timp semnam contractul de la o lună la alta. Dar pentru agenții noștri economic este foarte important să existe și o previzibilitate. Și faptul că am reușit să semnăm un contract pe patru luni de zile este un lucru foarte important pentru agenții noștri economici, mai ales în această perioadă”, a declarat Gavrilița.
Fluxul de știri
0