Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: După atacul asupra televiziunilor, urmează cel asupra Bisericii

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2023
Abonare
După închiderea de către autorități a celor șase posturi te televiziune din Moldova, următoarea lovitură va fi aplicată bisericii, a spus fost președinte Igor Dodon.
"Sunt sigur de asta. Trebuie să ieșim și să apărăm biserica. Pentru că biserica este unul dintre fundamentele statalității Republicii Moldova. Nu întâmplător ei (autoritățile – n.red.) vor să lovească în Biserică. Ei înțeleg că dacă vor distruge Biserica, atunci aceasta este calea spre distrugerea Moldovei", a spus Dodon într-un interviu acordat un post TV local.
Prezentatoarea a adresat o întrebare de precizare și anume dacă dodon se referă la Biserica Ortodoxă Rusă, la care Dodon a că autoritățile vor să meargă după scenariul ucrainean. De precizat că Kievul practic a scos în afara legii Biserica Ortodoxă Ucraineană, care face parte din Patriarhia Rusă, în favoarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care se dorește a fi autocefală.
Fluxul de știri
0