Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul rus Oleg Vasnețov s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir

© Sputnik / Mihai CarausОлег Владимирович Васнецов
Олег Владимирович Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2023
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove.
"A avut loc un schimb de opinii substanțial pe subiecte de actualitate ale agendei pan-ortodoxe, ținând cont de specificul proceselor internaționale. S-a remarcat importanța eforturilor comune de păstrare a moștenirii culturale și a memoriei istorice a lumii ortodoxe", a precizat serviciul de presă al ambasadei.
Misiunea diplomatică a remarcat că în cadrul întâlnirii s-a subliniat invariabilitatea și unitatea poziției bisericilor ortodoxe locale în a ajuta la întărirea instituției tradiționale a familiei într-o epocă a substituirii deliberate a orientărilor valorice.
Șeful misiunii diplomatice ruse și-a exprimat recunoștința pentru înalta misiune spirituală și educațională a ierarhilor moldoveni, în frunte cu Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.
Fluxul de știri
0