Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Subdiviziunile teritoriale ale ANSA vor fi desființate

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova Vladimir Bolea, actualul ministru al Agriculturii, imagine din arhivă

Vladimir Bolea, actualul ministru al Agriculturii, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2023
Abonare
Anterior despre necesitatea optimizării acestei structuri a vorbit ministrul agriculturii Vladimir Bolea.
CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Guvernul a decis reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), iar asta prevede inclusiv „optimizarea subdiviziunilor teritoriale”.
Anterior despre necesitatea optimizării acestei structuri a vorbit ministrul agriculturii Vladimir Bolea.
„Reorganizarea ANSA prevede, între altele, optimizarea subdiviziunilor teritoriale. Din cele 23 de unități existente în prezent urmează a fi create 10 subdiviziuni fără personalitate juridică, după modelul Cancelariei de stat (oficiile teritoriale). În consecință, numărul funcțiilor de conducere se va reduce cu circa 100 de poziții, de la 244 de funcții la 145. Astfel, ponderea funcțiilor de conducere va fi micșorată de la 20% la 12%. Totodată, agenția își va fortifica atribuțiile funcționale care țin de executarea controalelor și asigurarea securității alimentare”, citim dintr-un comunicat al Guvernului.
Sursa precizează că atribuțiile managementului structurilor teritoriale vor fi preluate de aparatul central al ANSA, fiind consolidat sistemul de control intern managerial în domeniul integrității instituționale.
Scaunele miniștrilor din sala de ședințe a Guvernului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Societate
Un fost ministru divulgă planurile de modificare a formulei de indexare a pensiilor
Fluxul de știri
0