Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

China se așteaptă la comerț record cu Rusia

CC0 / Pixabay / HesselVisser / Containere, comerț internațional
Containere, comerț internațional - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cele două ţări au atins niveluri fără precedent de cooperare și sunt dornice să aprofundeze legăturile, a declarat ambasadorul Chinei în Rusia.
CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik, Doina Crainic. Rusia și China au sporit cifra comercială de afaceri, care a atins volume-record și poate atinge ținta de 200 de miliarde de dolari înainte de termen, a declarat miercuri ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui, citat de RT.
În februarie 2022, Moscova și Beijingul au semnat o declarație despre parteneriatul strategic și, în aprilie, au acceptat aducerea comerțului bilateral la 200 de miliarde de dolari până în 2024.
Diplomatul chinez a subliniat că volumele comerțului reciproc cresc rapid și „ating un maxim istoric” din nou. Comerțul între Rusia şi China se aşteaptă să crească cu 25% până la sfârșitul anului 2023 și poate depăși 180 de miliarde de dolari, a spus Zhang, adăugând că „suntem încrezători că cooperarea dintre China şi Rusia va primi un nou având semnificativ, în ciuda consecințelor negative ale pandemiei.”
Anul trecut, în perioada ianuarie-noiembrie, volumele afacerilor agricole între țări au crescut cu 36%, la 6 miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale. De asemenea, Moscova și Beijingul au finalizat o serie de proiecte în infrastructura de transport, printre care lansarea podurilor de căi ferate și autostrăzi peste râul Amur în Orientul Îndepărtat, care separă țările.
Totodată, ambasadorul a menționat că Rusia și China sunt pregătite „să redeschidă călătoriile reciproce ale cetățenilor cât mai curând posibil” și să aprofundeze cooperarea strategică în diverse sectoare, cum sunt turismul, educația, sportul și relațiile culturale.
Kremlinul din Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2023
Rusia
Rusia și-a intensificat exporturile către țările prietenoase, în special cele africane
Fluxul de știri
0