Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM cere moratoriu asupra proiectului de modificare a taxei de stat

© Sputnik / Miroslav RotariAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lebedinschi: prevederile din proiect contravine articolului 20 din Constituție, cadrului juridic național și internațional în domeniu.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Deputatul PSRM Adrian Lebedinschi a expus miercuri în cadrul unui briefing poziția Partidului Socialiștilor cu privire la modificările operate de majoritatea parlamentară în Legea privind taxa de stat, aprobate deja în prima lectură pe data de 29 decembrie 2022.
Lebedinschi subliniat că prevederile din proiect contravine articolului 20 din Constituție, cadrului juridic național și internațional în domeniu.
Potrivit deputatului, introducerea nejustificată a unor noi taxe de stat și o creștere a celor vechi va afecta direct cetățenii de rând, care, din lipsa resurselor financiare, nu se vor putea adresa în instanțele de judecată pentru a-și apăra drepturile, iar sistemul de justiție va fi discreditat.
„Proiectul de lege privind taxa de stat este o încercare de a compensa incompetența managerială a guvernării în implementarea politicii social-economice și de a crește veniturile bugetare din contul populației sărăcite de PAS”, a spus Lebedinschi.
Potrivit lui, PSRM insistă pe instituirea moratoriului asupra adoptării proiectului de Lege nr. 484 din 27.12.2022 privind Legea taxei de stat, în scopul respectării Legii nr. 100/2017 privind actele normative, a Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional și a excluderii din proiectul Legii taxei de stat a normelor care instituie perceperea taxelor de stat, care afectează grav dreptul privind accesul la justiție, reduc la zero esența acestui drept și implicit, desființează Statul de Drept.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2022
Societate
Când se va anula taxa de 9 euro la aeroportul din Chișinău? Anunțul ministrului Finanțelor
Fluxul de știri
0