Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un nou mare zăcământ de gaz a fost descoperit în Iakutia

© Пресс-служба МЧС РФ / Accesați arhiva multimediaIakutia-Yakutia
Iakutia-Yakutia - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2023
Abonare
Un nou câmp mare de gaze a fost descoperit în districtul Olekminski din Iakutia, lângă celebrul zăcământ “Puterea Siberiei”.
CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Un nou zăcământ mare de gaze a fost descoperit în apropierea gazoductului “Puterea Siberiei” și a conductei de petrol ESPO din districtul Olekminski din Iakutia, transmite serviciul de presă al șefului și guvernului republicii Saha.
"Întreprinderea Tuimaadaneftegaz a descoperit un nou zăcământ mare de condensat de gaze în districtul Olekminski. Rezervele sale recuperabile sunt estimate la 34,8 miliarde de metri cubi", a anunțat serviciul de presă.
Potrivit Ministerului Industriei și Geologiei din Iakutia, câmpul a fost descoperit în timpul forajului în zona de licență Muhtinskii. "Lucrările de explorare efectuate de specialiștii companiei au confirmat potențialul de gaze semnificativ al sitului. Câmpul a fost numit Muhtinskii", a spus ministerul.
Mihail Kirillin, prim-viceministrul industriei și geologiei din Iakutia, a declarat că unul dintre principalele avantaje ale amplasării noului zăcământ este că gazoductul principal “Puterea Siberiei” (Power of Siberia) și conducta de petrol ESPO sunt situate în apropiere. „Acest lucru oferă noi oportunități atât pentru creșterea potențialului bazinului în sine, cât și pentru întreprindere”, a conchis el.
Fluxul de știri
0