Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Apărării a spus că arsenalul armelor de atac al trupelor va fi extins

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaMinistrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu
Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2023
Abonare
Serghei Șoigu a susținut o conferință telefonică, unde a abordat o serie de subiecte importante, inclusiv furnizarea de echipamente militare, uniforme, precum și optimizarea activității birourilor militare de înregistrare și înrolare.
CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Arsenalul de arme de atac al Forțelor Armate Ruse va fi extins în viitorul apropiat, a declarat marți ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la o conferință tematică, transmite RIA Novosti.
„Vom continua să dezvoltăm triada nucleară și să-i menținem pregătirea pentru luptă, deoarece scutul nuclear a fost și rămâne principalul garant al suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”, a adăugat ministrul.
El a amintit că președintele rus Vladimir Putin a stabilit sarcini prioritare pentru departamentul de apărare, principala dintre acestea fiind să ia măsuri cuprinzătoare pentru a îmbunătăți calitativ Forțele Armate și a le crește capacitățile de luptă.
„Trebuie să analizăm și să sistematizăm în mod constant experiența grupurilor noastre din Ucraina și Siria, iar pe baza acesteia să elaborăm programe de pregătire pentru personal și planuri de aprovizionare cu echipament militar. Practica dobândită de trupele noastre ar trebui să devină baza îmbunătățirii antrenamentelor de luptă", a spus Șoigu.
De asemenea, este planificată creșterea capacităților de luptă ale Forțelor Aerospațiale, inclusiv perfecționarea dronelor care se află în dotarea armatei.
"Trebuie să îmbunătățim sistemul de management și comunicații. În acest scop, vom folosi în mod activ tehnologiile de inteligență artificială", a adăugat ministrul.
Un subiect separat de discuție a fost problema uniformelor militare.
"O sarcină la fel de importantă este să perfecționăm rapid echipamentul personalului la cel mai înalt nivel. Tot ceea ce are nevoie un luptător ar trebui să fie modern, confortabil și de încredere", a spus Șoigu.
În plus, Ministerul Apărării intenționează în viitorul apropiat să modernizeze activitatea birourilor militare de înregistrare și înrolare, să digitalizeze bazele de date și să stabilească interacțiunea cu autoritățile locale și regionale.
Șoigu a mai menționat că departamentul rus de apărare intenționează să îmbunătățească mecanismele de răspuns la inițiativele civile, „dintre care unele, desigur, merită o atenție deosebită”.
Fluxul de știri
0