Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Kraken, cea mai infecțioasă tulpină COVID, a ajuns în România

© Sputnik / Mihai CarausCoronavirus în Chișinău
Coronavirus în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tulpina de Covid Kraken a băgat deja în alertă medicii din întreaga lume deoarece se răspândește mult mai rapid față de celelalte tulpini.
Două persoane au fost depistate cu această subvariantă și în România. Acestea s-au prezentat la Institutul Matei Balș, însă cazurile lor nu au fost grave și nu au avut nevoie de internare.
”Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră. Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare”, a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.
Fluxul de știri
0