Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Brazilia a început demontarea taberei adepților lui Bolsonaro

© AFP 2024 / EVARISTO SAБеспорядки в Бразилии
Беспорядки в Бразилии - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Abonare
Globo: Tabăra suporterilor Bolsonaro este demontată în Brazilia, au fost scoase peste o mie de oameni.
Forțele de securitate au început să disperseze tabăra susținătorilor fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro, situată în apropierea sediului forțelor armate ale țării, a informat Globo.
Poliția Militară a Districtului Federal și Armata efectuează luni dimineața o operațiune la Cartierul General al Armatei din Brasilia.
Peste o mie de oameni au fost deja conduși în 40 de autobuze către sudul districtului federal pentru verificări.
Luni dimineață, poliția militară și armata au instalat bariere în fața sediului forțelor armate braziliene.
Potrivit relatărilor presei locale, susținătorii lui Bolsonaro au înființat o tabără în urmă cu câteva săptămâni. Peste 100 de autobuze cu 4.000 de persoane au sosit din toată Brazilia în weekend.
În urma protestelor care au izbucnit duminica trecută în țară, judecătorul Curții Supreme Federale Alexander de Moraes a ordonat demontarea taberei.
Susținătorii fostului lider brazilian Jair Bolsonaro, care protestează de la sfârșitul anului trecut împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale, au ocupat ieri clădirile Curții Supreme, Congresul și reședința prezidențială și le-au prădat.
Poliția a reușit să-i tempereze pe protestatarii violenți abia seara, peste 400 de persoane fiind reținute.
Fluxul de știri
0