Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cât de legală este reținerea la Riga a redactorului-șef al Sputnik Lituania, Kasem

© Sputnik / Nina ZotinaЖурналист, шеф-редактор Sputnik Литва Марат Касем
Журналист, шеф-редактор Sputnik Литва Марат Касем  - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Abonare
Activistul pentru drepturile omului Kapustin a spus că detenția lui Marat Kasem, redactorul-șef al Sputnik Lituania, este o provocare.
CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Acuzându-l pe Marat Kasem, redactor-șef la Sputnik Lituania, de spionaj, autoritățile letone încearcă să-și acopere acțiunile de restricționare a libertății de a practica jurnalismul, a declarat pentru RIA Novosti Anatoly Kapustin, președinte și membru al comitetului executiv al Asociației Ruse pentru Drept Internațional.
El a subliniat că Rusia ar trebui să iasă cu fermitate în apărarea drepturilor jurnalistului.
„Dacă un jurnalist este reținut pentru spionaj, atunci, de regulă, toată lumea înțelege imediat că aceasta este o acuzație clar inventată și exagerată pentru a acoperi nepotrivirea, ilegalitatea acestor acțiuni de îngrădire a libertății activității jurnalistice. Acest lucru nu poate fi justificat de nimic”, a spus Kapustin.
Potrivit avocatului, absurditatea situației cu Kasem este evidentă.
"Omul vine în țara sa și, sub acuzația de spionaj, este împiedicat să-și exercite principalele sale activități de jurnalist - nu vă puteți imagina nimic mai amuzant. Acest lucru se poate întâmpla doar în țări care încearcă în toate modurile posibile să strice relațiile. cu Rusia. Nu putem decât să ne pară rău pentru Letoniei că înțelege libertatea de informare și de exprimare în acest fel, că pentru a le rstrânge este suficinet un pretext inventat cu privire la spionaj”, a adăugat el.
Fluxul de știri
0