Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pavecernița Mare pentru marele praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos

© Sputnik / Мирослав Ротарькафедральный собор
кафедральный собор  - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vineri seara, Mitropolit Vladimir a oficiat Pavecernița Mare pentru marele praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos reprezintă pentru credincioșii chișinăuieni un prilej de îndoită sărbătoare: bucuria venirii în lume a Pruncului dumnezeiesc și hramul Catedralei „Nașterea Domnului” din Capitală.
Ajunul Nașterii Domnului este o zi deosebită din punct de vedere liturgic. Ultima zi a Postului Nașterii lui Hristos este zi de post aspru, deoarece se ajunează până la ceasul al IX-lea, când se obișnuiește să se mănânce, în unele părți, grâu fiert amestecat cu fructe și miere în amintirea postului profetului Daniel și al celor trei tineri din Babilon.
În mijlocul credincioșilor prezenţi în număr mare la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” şi înconjurat de un sobor de preoţi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârşit slujba privegherii prilejuită de marea sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Privegherea de seară a Naşterii Domnului a început cu Pavecerniţa Mare, în timpul căreia se cântă troparul şi condacul praznical, precum şi imnuri speciale de slăvire a Naşterii Mântuitorului.
Cu acest prilej, credincioșilor li s-a vorbit despre semnificaţia Ajunului Naşterii Domnului, ei primind îndemnuri să petreacă acest mare eveniment și praznic creştin în deplină curăţie sufletească pentru ca pruncul Hristos să se nască în sufletele fiecăruia dintre noi.
Sfânta Liturghie praznicală va avea loc sâmbătă, 7 ianuarie 2022, cu începere de la ora 09:00.
Fluxul de știri
0