Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Australia respinge apelurile Ucrainei de interzicere a jucătorilor ruşi

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaДаниил Медведев
Даниил Медведев - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2023
Abonare
Jucătorii ruși vor putea concura la Grand Slam din Melbourne, Australia, în această lună.
BUCUREŞTI, 6 ian – Sputnik. Australian Open şi-a reafirmat poziția sa potrivit căreia jucătorii ruși vor fi liberi să concureze la turneul din acest an sub un statut neutru, după apelurile oficialilor ucraineni care au cerut interzicerea participării acestora.
Ambasadorul Ucrainei în Australia, Vasil Miroşnicenko, a cerut săptămâna aceasta că oficialii de la Tennis Australia (TA) să adopte aceeași poziție ca și Wimbledon și să nu permită jucătorilor ruși să concureze.
Drept răspuns, TA a respins aceste apeluri, repetând că jucători precum Daniil Medvedev și compatrioții săi vor avea voie să fie prezenţi la Australian Open în ianuarie, potrivit RT.
„Jucătorii din Rusia și Belarus pot concura doar la evenimentele internaționale de tenis ca persoane fizice – și fără steaguri sau recunoaștere a țării - ceea ce se va întâmpla la Australian Open 2023”, s-a precizat într-o declarație emisă de TA, distribuită de presa australiană.
Organizația a adăugat totuşi că va „continua să ofere sprijin Ucrainei, comunității și jucătorilor săi”, inclusiv sub forma unui eveniment de caritate înainte de Australian Open.
De două ori finalist la Australian Open, Daniil Medvedev este deja în țară și concurează în prezent la Adelaide International, unde se va confrunta vineri cu compatriotul Karen Khachanov în sferturile de finală.
„Pot doar să respect regulile ca jucător, a fost întotdeauna aşa”, a declarat Medvedev presei când a fost întrebat cu privire la apelurile ucrainene ca jucătorii ruși să fie interzişi.
„Când am fost interzişi la Wimbledon, nu am putut juca, așa că nu am jucat. Sunt un jucător de tenis, astfel că sunt fericit să joc la toate turneele unde pot juca în toată lumea. Sunt fericit să joc pentru fani. Acesta este singurul lucru pe care îl pot face”, a adăugat tânărul de 26 de ani.
Fluxul de știri
0