Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un tren de echipament militar rusesc a sosit în Belarus

© Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaMilitarii ruși și belarusi efectuează exerciții comune la terenul de antrenament Brestski
Militarii ruși și belarusi efectuează exerciții comune la terenul de antrenament Brestski - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Abonare
Un eșalon cu echipament rusesc, care fac parte din trupele Statului Unional, a ajuns în Belarus
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. În Belarus continuă formarea grupării regionale de trupe a Statului Unional, a informat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii.
„Astăzi, un alt eșalon cu echipament militar, care face parte din gruparea de trupe a Statului Unional, a sosit în Republica Belarus”, se arată în comunicatul de presă.
Astăzi, președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a vizitat cel de-al 230-lea teren de antrenament pentru arme combinate al Comandamentului Operațional de Vest al Forțelor Terestre, unde se află și componenta rusă a grupului regional.
Acolo, Lukașenka a audiat raportul privind finalizarea coordonării de luptă a unităților și formațiunilor ruse și belaruse.
Moscova și Minsk au început să desfășoare o grupare regională de trupe în octombrie. Lukașenko a numit motivul pentru aceasta agravarea situației de la granițele de vest ale Statului Unional.
După cum se precizează în Ministerul Apărării din Belarus, numărul personalului militar rus va fi puțin mai mic de nouă mii de oameni.
În general, aproximativ 170 de tancuri, aproximativ 200 de vehicule blindate de luptă și 100 de tunuri și mortare cu un calibru de peste 100 de milimetri, precum și avioane, urmează să fie dislocate în Belarus.
Fluxul de știri
0