Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rușii îi cer ONU și OSCE să intervină în urma încarcerării lui Marat Kasem

© Sputnik / Nina ZotinaMarat Kasem
Marat Kasem  - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Abonare
Consiliul pentru Drepturile Omului a cerut ONU și OSCE să intervină în situația jurnalistului Marat Kasem, care a fost încarcerat în Letonia.
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Consiliul pentru Drepturile Omului de pe lângă președintele Rusiei a calificat acuzațiile împotriva redactorului șef al redacției Sputnik Lituania, Marat Kasem, ca fiind inventate.
Consiliul a cerut ONU, OSCE și Consiliul Europei să intervină în situația cu detenția lui Kasem.
Marat Kasem este cetățean al Letoniei, locuiește și lucrează la Moscova de câțiva ani în grupul media Rossiya Segodnya, care include și Sputnik Lituania. Pe 30 decembrie, a sosit în Letonia cu afaceri de familie și a fost reținut. Pe 5 ianuarie, tribunalul de la Riga l-a arestat pe jurnalistul, acesta fiind deja transferat la închisoarea centrală din Riga.
Potrivit avocatului, Kasem ar putea fi acuzat de încălcarea sancțiunilor economice ale UE împotriva Rusiei, precum și de spionaj.
Fluxul de știri
0