Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Miting în sprijinul redactorului-șef Sputnik Lituania, Marat Kasem

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaАкция в поддержку шеф-редактора Sputnik Литва Марата Касема
Акция в поддержку шеф-редактора Sputnik Литва Марата Касема - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Abonare
În fața ambasadei Letoniei din Moscova a avut loc un miting de protest în sprijinul redactorului-șef Sputnik Lituania, Marat Kasem.
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Participanții la miting și-au exprimat solidaritatea cu jurnalistul încarcerat și au cerut eliberarea acestuia.
„Ne-am adunat pentru o acțiune de solidaritate cu tovarășul nostru arestat în Letonia, Marat Kasem. Scopul nostru este să cerem eliberarea lui”, a declarat Dmitri Kiseliov, directorul general al grupului media Rossiya Segodnya, în timpul acțiunii.
Dmitri Kiseliov a mai remarcat că libertatea de exprimare în Letonia „nu înseamnă nimic”, iar arestarea lui Kasem este răzbunarea autorităților țării pentru poziția sa civică.
"Au arestat o persoană lipsită de apărare. Ei pot aresta orice jurnalist în acest fel", a spus Kiseliov.
Marat Kasem este cetățean al Letoniei, locuiește și lucrează la Moscova de câțiva ani în grupul media Russia Today, care include și Sputnik Lituania. Pe 30 decembrie, jurnalistul a ajuns în Letonia din motive familiale. Potrivit Sputnik Lituania, acesta a fost reținut, iar pe 5 ianuarie, instanța de la Riga l-a pus în arest, acesta fiind deja transferat la Închisoarea Centrală din Riga.
Anterior, portalul Sputnik Blijnie Zarubejie (Sputnik Ближнее зарубежье), citând un avocat, a relatat că în cazul Kasem ar putea fi vorba de acuzații privind încălcarea sancțiunilor economice ale UE împotriva Federației Ruse, precum și de spionaj.
Încarcerarea lui Kasem este o răzbunare pentru că a muncit pentru presa rusă, jurnalistul însuși a simțit persecuția politică din partea regimului leton și a vorbit adesea despre asta, a declarat anterior pentru RIA Novosti Dmitri Kiselev, directorul general al grupului de media Rossiya Segodnya.
Fluxul de știri
0