Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Consilierul președintelui turc a prezis agravarea situației din Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin a discutat situația din Ucraina cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan
Vladimir Putin a discutat situația din Ucraina cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Abonare
Consilierul președintelui turc, Kalyn, a recunoscut agravarea conflictului din Ucraina în lunile următoare.
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. În următoarele luni, situația din Ucraina se va escalada, dar Ankara își va continua eforturile de a relua procesul de negocieri, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui turc Ibrahim Kalin pe Twitter.
În opinia sa, aceasta înseamnă că criza ucraineană va fi mai profundă și pe termen lung.
„De la încetarea focului la schimbul de prizonieri, de la aprovizionarea cu cereale la securitatea nucleară, Turcia va continua eforturile intense pentru a deschide calea negocierilor”, a scris Kalın.
Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin a discutat situația din Ucraina cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. Putin a confirmat deschiderea Rusiei către dialog privind o soluționare pașnică, dar a remarcat rolul distructiv al Occidentului în introducerea de arme în regimul de la Kiev. Erdogan a anunțat încă o dată că Ankara este pregătită să-și asume rolul de intermediar între Moscova și Kiev.
Ulterior, Putin i-a ordonat ministrului Apărării, Serghei Şoigu, să introducă regimul de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact în Ucraina, de la 12:00 pe 6 ianuarie până la 24:00 pe 7 ianuarie. Dar Vladimir Zelenski a respins propunerea de armistițiu, numind-o „acoperire” pentru consolidarea pozițiilor rusești în prima linie.
După cum a remarcat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, Kievul a respins mâna milei creștine pe care Moscova i-a întins-o.
Fluxul de știri
0