Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acțiune de protest în sprijinul lui Marat Kasem, la Ambasada Letoniei din Moscova

© Sputnik / Антон ДенисовAmbasada Letoniei din Moscova
Ambasada Letoniei din Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Abonare
Un miting în sprijinul lui Marat Kasem, reținut la Riga, va avea loc vineri la Ambasada Letoniei.
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Un miting de susținere a lui Marat Kasem, redactorul șef al Sputnik Lituania reținut la Riga, va avea loc vineri la ambasada Letoniei, a informat serviciul de presă al grupului de media Rossiya Segodnya.
Marat Kasem este cetățean al Letoniei, locuiește și lucrează la Moscova de câțiva ani în grupul media Russia Today, care include și Sputnik Lituania. Pe 30 decembrie, jurnalistul a ajuns în Letonia din motive familiale. Potrivit Sputnik Lituania, acesta a fost reținut, iar pe 5 ianuarie, instanța de la Riga l-a pus în arest, acesta fiind deja transferat la Închisoarea Centrală din Riga.
„Acțiunea „Libertate lui Marat Kasem!” în sprijinul redactorului-șef al Sputnik Lituania reținut la Riga va avea loc astăzi la Ambasada Letoniei (strada Chaplygina, 3). la ora 15:00 (14:00 – ora noastră)”, a anunțat serviciul de presă.
Anterior, portalul Sputnik Blijnie Zarubejie (Sputnik Ближнее зарубежье), citând un avocat, a relatat că în cazul Kasem ar putea fi vorba de acuzații privind încălcarea sancțiunilor economice ale UE împotriva Federației Ruse, precum și de spionaj.
Încarcerarea lui Kasem este o răzbunare pentru că a muncit pentru presa rusă, jurnalistul însuși a simțit persecuția politică din partea regimului leton și a vorbit adesea despre asta, a declarat anterior pentru RIA Novosti Dmitri Kiselev, directorul general al grupului de media Rossiya Segodnya.
Fluxul de știri
0