Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Funeraliile papei Benedict al XVI-lea la Vatican

© AFP 2024 / FILIPPO MONTEFORTEProcesiunea de înmormântare a Papei Benedict XVI
Procesiunea de înmormântare a Papei Benedict XVI - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Abonare
Cu începere de la ora 9,30 dimineața (ora României) a avut loc în Piața San Pietro de la Vatican slujba funeraliilor papei emerit Benedict al XVI-lea.
CHIȘINĂU, 5 ian- Sputnik, Bogdan Duca. La ceremonia funerară au participat aproximativ 100 de mii de persoane, dintre care 4000 de clerici (preoți, episcopi, cardinali) în frunte cu papa Francisc. Alte 200 de mii de persoane au trecut zilele trecute prin fața sicriului papei emerit, pentru a își depune omagiile.
Doar două delegaţii, Germania şi Italia, au fost invitate oficial de Sfântul Scaun, dar mulţi lideri politici, demnitari religioşi şi capete încoronate din întreaga lume şi-au confirmat prezenţa. Printre aceştia, regele belgienilor Philippe, preşedinţii italian, polonez şi togolez, fosta regina Sofia a Spaniei sau ministrul francez de interne Gérald Darmanin.
De asemenea, au participat 2 episcopi catolici din România: episcopul greco-catolic Virgil Bercea și episcopul romano-catolic László Böcskei, ambii din Oradea.
Conform tradiţiei, sicriul de chiparos în care va odihni Papa Benedict al XVI-lea va conţine monede şi medalii bătute în timpul pontificatului său, pallium-ul precum şi un text care descrie pe scurt pontificatul său, aşezat într-un cilindru de plumb.
Papa a fost înhumat în cripta basilicii vaticane, Sfântul Petru, unde se găsesc mormintele a altor 90 de papi.
Papa Ioan Paul al II-lea - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2017
Politică
Îngrozitor: Papa Ioan Paul II, despre invazia imigranților și declinul Europei
Fluxul de știri
0