Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elveția: referendum anti-migrație

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaGeneva, Elveția
Geneva, Elveția - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Abonare
Cel mai important partid din Elveția, Uniunea Democratică a Centrului, vrea referendum prin care să fie interzisă imigrarea în momentul în care țara va ajunge la 10 milioane de locuitori.
BUCUREȘTI, 5 ian -Sputnik. Referendumul, care urmează să aibă loc în cursul anului 2023, presupune inclusiv împuternicirea autorităților de a ignora, renegocia, sau chiar abandona tratatele care favorizează migrația, pentru protejarea țării.
Astfeldacă populația va ajunge la 9,5 milioane de locuitori, Parlamentul federal va fi nevoit să ia măsuri pentru a împiedica această creștere. În cazul în care populația va ajunge la 10 milioane, atunci guvernul va trebui să ia măsuri „stricte”, inclusiv abandonarea tratatelor internaționale precum Pactul ONU pentru migrație și acordurile UE privind libera circulație.
Argumentele pe baza căruia UDC-ul susține referendumul sunt printre cele mai variate, însă preponderent sunt cele economice și ecologice. Elveția nu va putea să își mai susțină prosperitatea și nici mediul natural din țara cantoanelor nu va rezista presiunii unei populații mai mari de 10 milioane.
Thomas Matter, consilierul național al UDC, este de părere că „acum este ultimul moment în care mai putem schimba ceva pentru Elveția”. Populația Elveției a crescut cu 21% în ultimii 20 de ani, apropiindu-se de de 9 milioane de locuitori. „Dacă populația va crește la fel de repede în următorii 20 de ani, totul se va prăbuși”, avertizează Matter. Potrivit acestuia, rezervele financiare pentru educație, sănătate și transport s-au epuizat. „Trebuie să renunțăm la modelul creșterii cantitative și să adoptăm creșterea calitativă”.
Fluxul de știri
0