Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sărbătorile de iarnă, în siguranță. Peste 2 000 de polițiști asigură ordinea publică

© Photo : Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol
 - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Abonare
Circa 2 000 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă.
CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Circa 2 000 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, consumul de alcool în locurile publice este interzis prin lege, iar persoanele aflate în stare de ebrietate vor fi monitorizate. Posesorii de arme sunt îndemnați să nu le poarte în locuri publice sau fiind în stare de ebrietate.
Totodată, oamenii trebuie sa aibă grijă de bunurile personale atunci când se află în locuri aglomerate. Nu afişați în public bijuteriile sau sumele mari de bani. La fel, asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă și nu lăsaţi în autoturism bani sau alte documente importante. Este important să nu vă deplasați în locuri slab iluminate și să evitați persoanele care nu vă inspiră încredere.
De asemenea, polițiștii recomandă să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi și să nu le permiteţi să folosească obiecte pirotehnice.
Șoferii sunt îndemnați să nu conducă autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice și să se asigure că au cuplat centura de siguranţă în timpul circulației. Oamenii legii vor fluidiza traficul pe drumurile naționale, în punctele de risc al comiterilor accidentelor rutiere și în orele de trafic intens.
În cazul în care sunteți martor al unei fapte ilicite sau vă aflați în pericol, apelați de urgenţă la Serviciul Unic 112.
lumina - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2023
Economie
Energia electrică, mai ieftină din 1 ianuarie: Noile tarife, deja în vigoare
Fluxul de știri
0