Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cozi la frontieră! Cum se circulă la punctele de trecere

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Abonare
Poliția de Frontieră a anunțat că două puncte de trecere a frontierei cu România sunt aglomerate.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. În dimineața zilei de marți, 2 ianuarie, se înregistrează trafic intensiv pe direcția de ieșire din Republica Moldova în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni. Despre aceasta a comunicat Poliția de Frontieră.
În acest sens, mai mulți angajați au fost antrenați în lucrul din prima linie de control. La fel, se aplicată procedura „Revers”, când fluxul de mașini este direcționat pe benzile de circulație opusă.
De asemenea, activitatea angajaților este în regim sporit, cu aplicarea măsurilor speciale de fluidizare a traficului.
Pentru traversare mai rapidă a frontierei, oamenii legii recomandă punctele de trecere din proximitate Costești și Cahul unde circulați este mai degajată. Totodată, în prima zi a anului 2023, în punctele de trecere a frontierei de stat fluxul de persoane a constituit 19 400 traversări.
Din Republica Moldova au ieșit 10 938 persoane, dintre care 12 412 au fost cetățeni străini iar 6 987 cetățeni moldoveni. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 9 854 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – 3 585 treceri și alte 5 961 traversări – frontiera aeriană. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: Aeroportul Chișinău, punctele de trecere Leușeni, Sculeni, Giurgiulești-Galați și Otaci.
Cu privire la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 3 743 treceri, dintre care 1 756 – pe sensul de intrare în Moldova.
mașini - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Societate
Procesul de inspecție tehnică periodică a autovehiculelor și remorcilor - simplificat
Fluxul de știri
0