Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele țării: Să întâmpinăm 2023 cu modestie, recunoștință și speranță

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2023
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat în seara de Revelion un mesaj către toți cetățenii țării noastre.
CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a rezumat pe scurt anul 2022 în discursul de Anul Nou. Șefa statului a menționat că în noaptea dintre ani „vor simți un gol acolo unde era altădată bucuria de a îmbrățișa persoana iubită”, după ce pandemia i-a luat de lângă ei.
Totodată, Sandu a vorbit și despre situația din țara vecină. Ea a spus că îngrijorarea s-a lăsat în fiecare casă din Moldova.
"Însă țara noastră a ales bunătatea în locul fricii. Ne-am unit și am oferit ajutor", a spus președintele.
Potrivit acesteia, 2022 a fost un an care ne-a pus la încercare și ne-a arătat „cine suntem”.
„Astăzi, la sfârșit de an, putem alege să vedem greutățile din calea noastră sau putem alege să vedem ce am făcut din aceste greutăți, ce fel de oameni am decis să devenim”, a spus Sandu.
Tot în adresarea sa, președintele a remarcat succesele și oamenii care au promovat țara noastră.
"Îi cunoaștem pe mulți dintre ei, suntem mândri de ei și le aducem un omagiu! Numele multora dintre ei - cei care fac Moldova frumoasă - rămân necunoscute", a spus președintele.
Ea a făcut apel la fiecare cetățean al Moldovei „să se asigure că acțiunile noastre contează” unde se află fiecare persoană în acest moment.
"Și sunt sigur că Moldova va reuși - mulțumită vouă, minunatii Moldovei! În următorii ani - ne vom descurca!", a conchis Președintele Republicii Moldova.
LIVE: Новогоднее поздравление Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2022
Video
Mesajul de revelion al președintelui Rusiei, Vladimir Putin
Fluxul de știri
0