Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acum îți poți cumpăra polița medicală la preț redus, iată când expiră termenul

© Sputnik / Mihai CarausPolița de asigurare
Polița de asigurare - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit CNAM, cetățenii care achită polița în primele trei luni ale anului vor beneficia în continuare de facilități la plata primei în sumă fixă.
CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Începând cu data de 29 decembrie 2022 moldovenii își pot procura prima de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă pentru anul 2023.
Potrivit CNAM, cetățenii care achită polița în primele trei luni ale anului vor beneficia în continuare de facilități la plata primei în sumă fixă:
1014 lei vor plăti proprietarii de teren cu destinație agricolă;
1622 de lei - persoanele fizice care desfășoară activități independente în domeniul comerțului;
2028 de lei - fondatorii de întreprindere individuală,
4056 de lei - persoanele neangajate care exercită profesia de mediator, notar, avocat, executor judecătoresc, expert judiciar, interpret, traducător și administrator autorizat, care au obținut atestat, licență sau autorizație în modul stabilit de lege, persoanele care exercită independent profesia de medic de familie.
Valoarea integrală a primei de asigurare în sumă fixă pentru anul 2023 este de 12 mii 636 de lei. Această sumă va fi achitată doar de cei care nu se vor asigura în mod individual în termenul stabilit de legislație - până pe 31 martie.
Prima în sumă fixă poate fi achitată prin serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, băncile comerciale sau la ghişeele oficiilor poştale.
Fluxul de știri
0