Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Legea bugetului de stat pentru anul 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2022
Abonare
În Monitorul Oficial astăzi a fost publicată Legea bugetului de stat pentru anul 2023.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Legea bugetului de stat pentru anul 2023 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Proiectul legii bugetului de stat pentru anul ce vine este fundamentat pe o creștere economică de 2%.
Astfel, în anul viitor, veniturile bugetului de stat vor constitui 64,9 miliarde de lei, cu 9,3% mai mult decât venitul precizat în anul curent, iar cheltuielile vor fi de 83,2 miliarde de lei, mai mari cu 12,5%. Deficitul bugetului de stat de 18,3 miliarde de lei va fi acoperit din surse interne și externe.
Taxa pe valoare adăugată este cea mai importantă sursă de venit, peste jumătate din întreg volumul. Intrările din granturi la bugetul de stat în anul viitor se prevăd în mărime de 5,5 miliarde de lei, ceea ce constituie 8,5% din totalul veniturilor.
În anul 2023, vor derula 154 de proiecte finanțate din surse externe. Cheltuielile pentru executarea acestora sunt estimate la 4,5 miliarde de lei.
Tot în ediția de astăzi a Monitorului Oficial a fost publicată Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru același an.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Economie
Republica Moldova va primi un grant pentru finanțarea bugetului de stat. Iată în ce sumă
Fluxul de știri
0