Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Vucici a cerut binecuvântarea Patriarhului Serbiei ca să-i apere pe sârbi

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Abonare
Potrivit presei din Serbia, președintele Aleksandar Vucici s-a întâlnit cu Patriarhul Serbiei pentru a-i cere binecuvântarea să-i apere pe sârbii din Kosovo.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, s-a întâlnit, luni seară, cu Patriarhul Porfirie, subiectul întâlnirii fiind situația tensionată din Kosovo.
Conform presei sârbești, președintele i-ar fi cerut binecuvântarea Patriarhului pentru a acționa în Kosovo, în caz că Priștina va încerca arestarea sârbilor care protestează de 18 zile pe străzi.
Întâlnirea vine după ce patriarhului i-a fost refuzată intrarea în Kosovo, spre a ajunge la Pec, sediul istoric al Patriarhiei sârbe, pentru Crăciun.
Reamintim că luni, armata sârbă a confirmat oficial că a mutat tehnică de luptă și soldați de-a lungul liniei administrative cu Kosovo.
După întâlnire, Vucici a spus pe o rețea de socializare că va face totul pentru a păstra pacea și stabilitatea, dar îi și va proteja pe sârbii din Kosovo. El a spus că este gata să „ia toate măsurile” pentru a-i proteja pe sârbii din Kosovo, după ce Priștina a pus toate forțele de poliție în „alarmă de luptă”. „Albanezii sunt gata de luptă”, a spus Vucici, citat de Vecernie Novosti.
Sisteme de artilerie autopropulsată, dislocate în apropiere de provincia Kosovo de armata Serbiei - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Internațional
Belgradul este gata să intervină în cazul unei acțiuni în forță a Priștinei - Dacic
Fluxul de știri
0