Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Patriarhul Porfirie al Serbiei: Situația în Kosovo și Metohija este extrem de gravă

© Sputnik / Александар Джорович / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Serbiei, Porfirie, în timpul oficierii unei slujbe
Patriarhul Serbiei, Porfirie, în timpul oficierii unei slujbe - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Abonare
Patriarhul Porfirie al Serbiei a declarat pentru presă că situația în Kosovo și Metohija este extrem de gravă.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, s-a întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirie, la Patriarhia din Belgrad. Presa a relatat că președintele și patriarhul s-au întâlnit aseară cu puțin înainte de miezul nopții, ceea ce înseamnă că e a doua lor conversație în decurs de 12 ore.
Patriarhul Porfirie s-a adresat presei după întâlnire și a spus că situația din Kosovo și Metohija este extrem de gravă.
„Nu știu dacă am avut vreodată ocazia să am atât de mulți jurnaliști și camere în fața mea, dar acest fapt arată că nu numai că sunteți interesați de ceea ce am discutat, ci și de ceea ce se întâmplă în Republica Kosovo.
Situația de acolo este foarte gravă și tensiunile au ajuns la un punct din care pot fi deschise căi, pe care nimeni din noi nu și le dorește și care nu ne vor duce la realizarea, nu doar a păcii, ci a unui echilibru”, a declarat Patriarhul.
Празднование Пасхи в Сербии - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Internațional
Kosovo blochează venirea Patriarhului Serbiei la Mănăstirea Pec
Fluxul de știri
0