Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Ungariei dă adevărul pe față: Pacea în Ucraina depinde de SUA

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2022
Abonare
Viktor Orban a arătat într-un interviu publicat de ziarul "Magyar Nemzet" că pacea în Ucraina depinde de Statele Unite pentru că ucrainenii vor putea lupta numai atâta vreme cât americanii le vor acorda ajutor militar și financiar
Bruxelles, 25 dec – Sputnik. Premierul Viktor Orban a arătat într-un interviu publicat în presa maghiară că pacea în Ucraina depinde de SUA și că criza ucraineană s-a prelungit, iar "acest lucru reprezintă un pericol".
"Ucraina va putea lupta doar atâta timp cât Statele Unite o susțin cu bani și arme. Dacă americanii vor pace (în Ucraina), atunci va fi pace", a menționat Orbán.
Orbán a amintit că în istorie încă nu s-a întâmplat ca "înainte de începerea convorbirilor de pace părțile să știe dinainte care va fi rezultatul". El a confirmat că în abordarea în ceea ce privește conflictul ucrainean Ungaria se conduce după propriile interese de securitate și nu intenționează să livreze arme Kievului. După cum a afirmat premierul Orbán, "Ungaria a hotărât că acesta nu este războiul ei”.
"Vom oferi asistență umanitară Ucrainei, ținând cont de interesele naționale ungare", a adăugat Orbán.
Cutie poștală pentru scrisori destinată lui Moș Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2022
Galerie foto
Cum arată Capitală pregătită de sărbătorile de iarnă
Fluxul de știri
0