Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cum se calculează pentru stabilirea gradului de vulnerabilitate a cetățenilor

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2022
Abonare
Autoritățile au prezentat calculul pentru stabilirea gradului de vulnerabilitate a cetățenilor.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Cetățenii înregistrați pe portalul www.compensatii.gov.md pot vedea informațiile privind efectuarea calculului pentru stabilirea gradului de vulnerabilitate.
Astfel, informațiile au fost publicate în „Cabinetul personal” al utilizatorului. Persoanele trebuie să selecteze rubrica „Arată rezultate”, unde vor fi prezentați parametrii de calcul și sumele declarate.
Tot astăzi, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au intervenit cu unele corectări la modul cum vor fi compensate facturile pentru locuințele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire. Astfel, începând cu decembrie curent, posesorii unor asemenea locuințe vor primi compensații echivalente gradului de vulnerabilitate foarte ridicată.
Persoanele se pot înregistra pe platforma www.compensatii.gov.md până în luna martie inclusiv. Compensațiile pentru acești consumatori vor fi acordate începând cu următoarea lună după cea în care s-au înregistrat.
Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 - decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.
Cum decorezi masa de Crăciun pentru o cină ca în povești - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2022
Societate
Cum decorezi masa de Crăciun: Sfaturi utile pentru a pregăti o cină festivă
Fluxul de știri
0