Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O femeie, arestată de poliție în Marea Britanie pentru că „se ruga în tăcere” (video)

© Sputnik / Mihai CarausReținere, arestare, cătușe
Reținere, arestare, cătușe - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O femeie a fost arestată de poliție în Marea Britanie pentru că „se ruga în tăcere”. Imaginile video care prezintă incidentul au provocat un val de furie în rețele de socializare.
CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Potrivit Alliance Defending Freedom UK (ADF UK), Vaughan-Spruce „stătea lângă Clinica BPAS Robert din Kings Norton, Birmingham, într-o zonă ADF UK numită „zonă de cenzură”, când poliția a abordat-o după ce o persoană s-a plâns că aceasta posibil se roagă în preajma centrului de avortare”, notează canalul de Telegram „Sputnik necenzurat”.
Ofițerul s-a apropiat de femeie și a întrebat-o: „Vă rugați?” la care ea răspunde: „S-ar putea să mă rog în mintea mea”. Apoi, ofițerul o întreabă dacă ar fi dispusă să meargă la secție pentru întrebări despre acțiunile ei. „Dacă am de ales, atunci nu”, răspunde ea, după care ofițerul afirmă: „Sunteți arestată” și susține că este acuzată de „suspiciune că nu a respectat Ordinul de protecție a spațiilor publice”.
Potrivit ADF UK, autoritățile din Birmingham au stabilit zone tampon în apropierea clinicilor de avort, în perimetrul cărora oamenilor li se interzice să întreprindă acțiuni de dezaprobare sau aprobare a avortului. Astfel de acțiuni presupun „mijloace grafice, verbale sau scrise, rugăciune sau consiliere”.
Proteste în SUA pentru dreptul la avort - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Societate
Avortul creează o nouă secesiune în interiorul SUA
Fluxul de știri
0