Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Jos Maia Sandu”, „Nu cenzurii PAS” scandează protestatarii la mitingul de azi contra PAS

© Sputnik / Rodion ProcaПротест против закрытия телеканалов в Молдове, 22.12.2022
Протест против закрытия телеканалов в Молдове, 22.12.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2022
Abonare
„Jos Maia Sandu”, „Nu cenzurii PAS” scandează protestatarii aflați în fața Parlamentului Moldovei.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Joi are loc un nou miting antiguvernamental. Evenimentul este organizat de PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova. principalele subiecte ale mitingului de protest de azi este cenzura instituită de PAS și răfuiala cu presa care reflectă și opiniile diferite de cele asupra cărora insistă partidul Maiei Sandu.
„Am ieșit astăzi în fața Parlamentului să spunem nu cenzurii. Trăim într-o țară democratică, fără dictatură", a spus unul dintre protestatari.
Anterior, CSE a decis suspendarea licenței pentru difuzarea a 6 canale TV în Moldova. mai mulți juriști au subliniat că acest organ nu are astfel de competențe și că totul s-a făcut contrar legii. Însă autoritățile responsabile de aplicarea legii deocamdată n-au reacționat pentru a încerca să contracareze acțiunile ilegale ale puterii politice. Nici măcar o investigare formală, de ochii lumii, nu este inițiată.
„Nu cenzurii PAS”, „Jos labele de pe la presa liberă”, „Nu atacurilor asupra presei”, „Nu închideți gura la presei”: cu astfel de afișe au protestat oamenii în fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova.
Sala de ședințe a Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2022
Politică
PAS declanșează lupta cu spionii străini și trădătorii de patrie
Fluxul de știri
0