Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom: Livrarea gazului rusesc în UE, neafectată de explozia gazoductului din Rusia

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediagaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Abonare
Livrările de gaze rusești către UE continuă, în ciuda unei explozii la o conductă din centrul Rusiei, a declarat marți seara unitatea locală a furnizorului de energie de stat Gazprom.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit companiei, fluxurile au fost redirecționate către rute alternative.
„Secțiunea avariată a gazoductului a fost localizată prompt. Transportul gazelor către consumatori este asigurat integral prin conducte paralele de gaz”, a asigurat compania, potrivit RT.
Explozia a avut loc marți la o secțiune a conductei Urengoy-Pomary-Uzhgorod din Republica Ciuvaș, la câteva sute de kilometri est de Moscova, provocând un incendiu major. Incendiul a fost stins şi în prezent se desfăşoară o anchetă pentru stabilirea cauzelor. Administrația locală a declarat mai devreme că explozia a avut loc în timpul lucrărilor programate de întreținere.
Conducta de 4.500 km transportă gaze naturale din zăcămintele de gaze din Siberia de Vest către UE prin Ucraina. Este una dintre cele două conducte rămase care livrează în regiunea gaz rusesc, în urma exploziei, în septembrie, a conductei Nord Stream, care a devenit inoperabilă.
Cealaltă rută este conducta TurkStream, care furnizează gaz spre sudul Europei prin Turcia.
Incidentul de marți a determinat creşterea pentru scurt timp a prețurilor gazelor în UE. Valoarea de referință europeană, indicele olandez TTF pentru contractele futures, a depășit 1.250 de dolari per mia de metri cubi în timpul tranzacționării marți, potrivit datelor de la bursa ICE. Cu toate acestea, prețurile au scăzut după anunțul Gazprom și s-au tranzacționat în jurul valorii de 1.090 de dolari miercuri dimineața, fiind cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii noiembrie.
Operatorul de rețea al Ucrainei a confirmat marți seara că fluxurile de gaz din Rusia au rămas la nivelul normal pe tot parcursul zilei, fără modificări ale presiunii detectate la punctul de intrare Sudzha de la graniță, iar nominalizările pentru miercuri rămân neschimbate.
sisteme antiaeriene franceze crotale - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Editoriale
Occidentul a creat o tehnologie care garantează victoria asupra Rusiei
Fluxul de știri
0