Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul introduce filtre la stabilirea compensațiilor la căldură

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Regulamentul cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie a fost ajustat.
CHIȘINĂU, 20 decSputnik. Familiile care nu au declarat oficial venituri sau veniturile declarate ale acestora sunt mai mici de 25% din consumul lunar de energie vor fi încadrați la alt grad de vulnerabilitate energetică. Anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.
Potrivit lui Spătari, ar fi vorba de aproximativ 10 mii de familii, care vor trece de la gradul de vulnerabilitate ridicată la cea medie.
„Un nou filtru în sistem, nu vom permite atribuirea unei categorii superioare de vulnerabilitate, dacă gospodăriile nu trec de acest filtru. Este vorba despre gospodăriile care nu declară de loc venituri, deși sunt apți de muncă. Deci familia în care sunt oameni apți de muncă, care nu declară venituri și vedem un consum istoric de energie și dacă veniturile declarate sunt mai mici decât un sfert din consumul istoric, atunci aceste gospodării nu pot fi încadrate într-o categorie mai mare decât cea medie. Astfel evităm situațiile în care familiile care de fapt au avut un consum energetic nu au declarat veniturile și beneficiază de acest fapt. Este un prim filtru și ar fi până la 10 mii de familii, care nu ar trece de acest filtru”, a declarat ministrul Spătari
facturi - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Societate
Ai comis erori când te-ai înregistrat pentru compensații? Iată cum poți modifica cererea
Fluxul de știri
0