Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul judecător la CCM, Victor Pușcaș, a comentat închiderea celor 6 posturi TV

© Sputnik / Mihai CarausVictor Pușcaș
Victor Pușcaș - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Abonare
Unul dintre cei mai notorii juriști moldoveni, judecătorul Victor Pușcaș, a luat atitudine față de suspendarea licențelor de emisie celor 6 posturi de televiziune din Moldova de către guvernarea PAS.
CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Victor Pușcaș subliniază că, pe de o parte, CSE „a suspendat șase canale TV începând cu ziua de 19.12.2022 pe durata stării de urgență”, dar îndeamnă cetățenii să înțeleagă ce înseamnă această situație aparent provizorie.
„Cunoscând practica guvernării actuale de a menține situația excepțională de la ... și până la ... se poate de presupus că aceste canale au dat ,,ortul popii,, ... dacă nu vor contesta decizia în ordinea stabilită /Codul penal și art. art.32, 34 și 54 din Constituție/”, notează Pușcaș.
Totodată, el precizează că ceea ce a făcut guvernarea nu-l surprinde cu nimic, deoarece „unii lideri au declarat că vor instala ,,vremurile bune,,, folosind metode netradiționale ... adică ignorând Constituția și legislația în vigoare”.
Pușcaș califică drept „neproductivă” retragerea licențelor. În opinia lui, „ar fi mult mai reușit de a forma la cetățeni capacitățile de a selecta informația decât a le interzice”.
„Cu părere de rău mulți au condamnat bolșevismul, stalinismul, totalitarismul etc., dar n-au primit injecții contra neobolșevismului, neostalinismului, neototalitarismului etc. și astfel avem ce avem”, conchide Victor Pușcaș.
Adela Raileanu - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2022
Politică
Deputatul Adela Raileanu, 9 observații esențiale despre închiderea celor 6 posturi TV
Fluxul de știri
0