Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Au fost selectate cele mai bune reportaje ale corespondenților militari pentru Premiul RT

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaPremiul RT pentru corespondenți militari, arhiva foto
Premiul RT pentru corespondenți militari, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Abonare
Cele mai bune reportaje despre operațiunea specială au fost selectate în cadrul premiului internațional RT pentru corespondenți militari
Juriul Premiului Internațional Khaled al-Khatib - 2022, acordat jurnaliștilor pentru cea mai bună lucrare din zona de conflict, a stabilit câștigătorii, transmite serviciul de presă al canalului RT. "Erau corespondenții de război ai Izvestiei și Komsomolskaya Pravda, studioului TOK și agenției de presă RIA Novosti.
RT a stabilit un premiu în memoria jurnalistului Khaled al-Khatib, care a murit în Siria în 2017, care a colaborat cu RT Arabic anul acesta , Premiile Memoriale Internaționale Khaled Alkhateb au fost nominalizate pentru lucrări despre o operațiune militară specială în Ucraina”, se arată în raport.
Valentin Trushnin (ziarul Izvestia / canalul REN TV (Rusia) a câștigat la nominalizarea „Cea mai bună lucrare din zona de conflict (video)” cu reportajul „Iadul și Paradisul în Mănăstire”. Această lucrare povestește cum evacuarea civililor din Sfânta Adormirea Mănăstirii Nikolo-Vasilyevsky din Nikolsky (DPR) Jurnaliştii au arătat consecinţele unei lovituri de artilerie - coloane de fum negru pe teritoriul mănăstirii şi distrugeri pe scară largă.
Nominalizarea „Cea mai bună lucrare din zona de conflict (text)” a fost câștigată de jurnalistul Alexander Kots (ziarul „Komsomolskaya Pravda” (Rusia), cu lucrarea „Lupte lângă Kiev: eroi Gostomel”. Comandantul militar a mers în pozițiile de parașutiști. , care în prima zi a NMD a aterizat aerodromul în regiunea Kiev și timp de o lună a ținut apărarea sub foc.
Regina Orehova (studio TOK, grupul media Rossiya Segodnya (Rusia)) a câștigat nominalizarea pentru cea mai bună lucrare: misiune umanitară (video) cu filmul documentar Peaceful Lucrarea povestește despre locuitorii din Mariupol, care s-au confruntat cu moartea, foamea și greutățile, dar au făcut-o. să nu-și piardă forța.Unul dintre eroii filmului - Misha - a venit la Mariupol pentru a-și găsi mireasa, legătura cu care a fost ruptă după izbucnirea ostilităților.
În nominalizarea „Cea mai bună lucrare: misiune umanitară (text)” Maria Marikyan (RIA Novosti (Rusia)) a câștigat cu lucrarea „S-ar putea să se întoarcă”. Aici au fost distruse case, dar la Popasna au rămas câteva zeci de oameni care nu și-au părăsit. orașul natal.Locuitorii înșiși povestesc cum supraviețuiesc în cele mai dificile condiții.
Juriul premiului din 2022 a inclus corespondenții militari VGTRK Yevgeny Poddubny, Anton Stepanenko și Alexander Lukyanov, director executiv al MIA Rossiya Segodnya și membru al Consiliului pentru Drepturile Omului sub președintele Federației Ruse Kirill Vyshinsky. Lucrările au fost evaluate și de corespondenții de război RT Valentin Gorșenin, Murad Gazdiev, Sargon Khadaya, Semyon Senderov, jurnalistul RT arabă Salam Musafir și redactorul șef al RT Balkan Elena Milinchich.
Rachetă lansată de sistemul de apărare antiaeriană - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Rusia
În spațiul aerian al Rusiei au fost doborâte 4 rachete americane HARM
Fluxul de știri
0