Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderii instituțiilor UE au adoptat o declarație comună de susținere a Ucrainei

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul UE
Flagul UE  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Abonare
Liderii europeni au semnat joi, la Bruxelles, o declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2023 şi 2024.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik, Marius Holdean. Declarația comuna de joi de la Bruxelles a fost semnată de Roberta Metsola, președinte al Parlamentului European, de premierul ceh Petr Fiala în numele Consiliului Uniunii Europene și de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Documentul arată că Uniunea Europeană va continua să fie alături de Ucraina și de poporul său și, în același timp, va accelera tranziția verde și cea digitală.
"Prin adoptarea planului REPowerEU, Uniunea Europeană va elimina gradual dependența Europei de energia rusă bazată pe combustibili fosili și va promova securitatea energetică și sursele regenerabile. Cele trei instituții rămân angajate față de găsirea de soluții comune la nivelul UE pentru a combate criza puterii de cumpărare pentru cetățeni și companii", se spune în declarația comună.
Șefa Parlamentului European a arătat că această declaraţie constituie garantarea faptului că legislația în sectorul energiei va ajuta la ținerea sub control a facturilor și va contribui la obiectivele climatice pe termen lung, asigurarea mentenabilității bugetului UE și finalizarea reformei azilului și migrației care sunt, toate, priorități pentru Parlamentul European.
Premierul ceh Petr Fiala a afirmat, la rândul său, că "declarația comună semnată astăzi reafirmă angajamentul nostru de a lucra în vederea unei Europe mai corecte, mai verzi și mai digitale".
Cele trei instituții vor continua să lucreze împreună pe baza declarației comune și a documentelor de lucru conexe, care includ 164 de propuneri legislative esențiale.
Cocaină, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Internațional
FP, șocant despre Olanda: se îneacă în cocaină
Fluxul de știri
0