Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Incapacitatea militară a Germaniei” – constatare sau tentativă de reînarmare

© Sputnik / Denis Aslanov / Accesați arhiva multimediaMilitari germani la manevre NATO. Imagine simbol
Militari germani la manevre NATO. Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2022
Abonare
Carenţele de personal, de echipament militar, de infrastructură şi de piese de schimb şi muniţii rezultate după decenii de subfinanţare structurală nu pot fi rezolvate dintr-o trăsătură de condei”, este menționat într-un raport oficial.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Armata germană, potrivit unui raport făcut public, se află în așa o stare încât NATO nu ar mai putea conta pe ea.
„Carenţele de personal, de echipament militar, de infrastructură şi de piese de schimb şi muniţii rezultate după decenii de subfinanţare structurală nu pot fi rezolvate dintr-o trăsătură de condei”, susțin oficialii Bundeswehr, armata Republicii Federale Germane, în contextul în care guvernul de la Berlin a anunţat săptămâna trecută că poate promite doar începând din anul 2025 atingerea țintei NATO privind alocarea a 2% din PIB pentru bugetul Apărării, motivând că este frânat în îndeplinirea acestui obiectiv de capacitățile industriei de armament.
Potrivit acestui raport, armata germană nu este în măsură să furnizeze forţe de artilerie grupului de luptă al NATO desfăşurat în Lituania şi nici să garanteze apărarea completă a acestuia cu bateriile Patriot. Există de asemenea deficienţe la capitolul telecomunicaţii, întrucât lipsesc dispozitivele digitale securizate în faţa tentativelor inamice de interceptare.
Acest document poate fi văzut atât ca o constatare a unei realități, din care ar trebui extrase concluzii legate de unele așteptări față de Germania pe care le au unii parteneri ai acesteia, cât și ca o analiză care ar putea sugera necesitatea „reparării” problemei depistate. Iar o eventuală reînarmare a Germaniei va presupune și perspectiva atragerii acesteia în operațiuni militare.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2022
Editoriale
Armaghedon pentru armata ucraineană în Donbas - „black spot” pentru alianță
Fluxul de știri
0