Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spitalele raionale vor trece în subordinea Ministerului Sănătății

© Sputnik / Maxim Topalspital
spital - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Spitalele raionale vor trece în subordinea Ministerului Sănătății. Ala Nemerenco dă asigurări că nu vor fi concediați medici și nu se vor închide spitale.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Spitalele raionale vor fi subordonate Ministerului Sănătății și nu autorităților locale cum a fost până în prezent. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.
Șeful de la sănătate a menționat că inițiativa a fost deja înregistrată în Parlament, fiind susținută de majoritatea deputaților PAS.
„Obiectivul principal al acestui proiect este fortificarea spitalelor raionale, crearea premiselor pentru dotarea, finanțarea, îmbunătățirea managementului în spitalele raionale. Aceste modificări vor asigura un management eficient și o calitate sporită a serviciilor de care beneficiază cetățenii”, a menționat Perciun.
Ministrul Sănătății a specificat că inițiativa va contribui la modernizarea și eficientizarea sistemului de sănătate.
„La momentul actual, spitalele raionale activează într-o infrastructură învechită, cu rețele inginerești vechi, care absolut toate sunt fără ventilare. Nemaivorbind de echipamente performante. Ca rezultat, avem o calitate joasă a serviciilor medicale oferite, care duce la lipsa cadrelor medicale. Cu regret, investițiile făcute astăzi de APL sunt derizorii. Este o descreștere a investițiilor făcute în toate spitalele raionale. În 2015, toate consiliile raionale au investit aproximativ 87 de milioane de lei în infrastructură, însă cu fiecare an această sumă a scăzut”, a mai spus Nemerenco.
În context, ministrul a declarat că „Ministerul Sănătății nu are planuri să închidă niciun spital, iar la finalizarea acestui proces, niciun lucrător nu va fi disponibilizat, nu vor suferi schimbări pe interior”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2022
Economie
Inflația în noiembrie 2022: Ce s-a scumpit cel mai mult în această lună
Fluxul de știri
0