Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețurile energiei în Austria au ajuns la un nivel mai mult decât dublu

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Abonare
Gospodăriile se aprovizionează cu lemne în contextul crizei agravate, arată datele publicate de agenția energetică a Austriei.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Prețurile la gazele naturale din Austria au crescut cu 119% în octombrie față de anul trecut și cu încă 5,6% față de septembrie, potrivit unui raport publicat vineri de Agenția Energetică Austriacă (AEA), citată de RT.
Indicele prețurilor energetice (EPI) calculat de agenție a arătat că prețurile la energie pentru gospodării la nivel anual au crescut cu 50,2% în octombrie.
AEA a mai spus că prețurile la energie au rămas la un nivel record în octombrie și au fost principalii factori ai declanşării inflației, având în vedere că preţurile la combustibil au urcat cu 94,5%, la motorină, cu 48,6%, la încălzirea districtuală, cu 61,5%, iar prețurile la energia electrică au crescut cu 24,8%.
Întrucât multe gospodării din Austria caută surse alternative de încălzire pe fondul crizei energetice, preţul peleţilor de lemn a înregistrat o creștere de 163% în octombrie, comparativ cu anul trecut. Preţul lemnului de foc a crescut cu 81,7%.
Agenția a subliniat că motorina este acum mai scumpă decât benzina premium. Umplerea unui rezervor obişnuit de 50 de litri cu benzină premium costa 85 de euro în octombrie, însemnând o creştere cu 20 de euro faţă de aceeași lună a anului trecut, potrivit calculelor AEA. În acelaşi timp, prețul pentru aceeași cantitate de motorină a înregistrat o medie de 100 de euro în octombrie, se mai arată în raport.
Marine Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Rusia
Marine Le Pen: Nu putem ducem un război energetic împotriva Rusiei fără a avea energie
Fluxul de știri
0