Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dmitri Peskov: UE – de la „dependența de gazul rusesc” la dependența de GNL american

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaPeskov
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre dorința „absurdă, frenetică” a europenilor de a scăpa de dependența lor de gazul rusesc.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik, Doina Crainic. Dar, în același timp, ei devin dependenți de livrările de GNL din Statele Unite, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Europa a atins un punct al absurdităţii în dorința ei de a renunţa la gazul rusesc, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus duminică, 11 decembrie, la postul Rossiya.
Însă țările europene sunt acum dependente de aprovizionarea cu gaze naturale lichefiate din Statele Unite, a explicat el.
„Este exact același tip de dependență. Numai că în acest caz există mult mai puțină reciprocitate”, a spus Peskov. Potrivit acestuia, „în timp ce europenii pierd miliarde de euro în fiecare zi, aceste miliarde de dolari sunt deja câștigați de Washington”.
Cu toate acestea, potrivit cifrelor organizației de informații despre prețuri ICIS, importurile de către Europa de GNL din Rusia s-au intensificat de la începutul anului 2022, comparativ cu 2021, în ciuda sancțiunilor asupra cărbunelui și petrolului rusesc.
Astfel, UE şi Regatul Unit au cumpărat cu aproape 21% mai mult GNL din Rusia în 2022. Potrivit lui Andreas Schroeder, expert în gaze la ICIS, Rusia reprezintă acum 13% din toate importurile europene de GNL.
Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Editoriale
Kosovo: continuarea agresiunii SUA și NATO
Fluxul de știri
0