Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia intensifică livrările de gaz către China

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaConductă de gaz
Conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Gigantul energetic rus Gazprom a crescut livrările de gaz către China prin intermediul conductei Power of Siberia
CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik, Doina Crainic. Gigantul energetic rus Gazprom a crescut livrările de gaz către China prin intermediul conductei Power of Siberia şi a înregistrat un nou maxim zilnic pe 7 decembrie, a scris compania joi pe canalul său oficial de Telegram.
Gazprom a crescut exporturile faţă de ceea ce era planificat anterior pentru decembrie, la cererea Chinei, depășind cu 16,1% obligațiile contractuale zilnice, a precizat compania, potrivit RT.
Rusia furnizează gaz Chinei prin intermediul conductei Power of Siberia, o secțiune a așa-numitei Rute estice, în baza unui acord bilateral pe termen lung între cele două țări.
Anunțul vine la o zi după ce compania chineză de construcții PipeChina a raportat finalizarea unei secțiuni cheie a conductei de gaze naturale Ruta Estică între cele două țări. Aceasta va permite transportul de gaze din Rusia către centrul economic din China, Shanghai, potrivit raportului.
Conducta de gaze naturale Ruta Estică a fost lansată parțial în decembrie 2019, devenind astfel prima conductă care furnizează gaz rusesc Chinei. Aceasta include conducta Power of Siberia de 3.000 km lungime în Rusia și o secțiune din China care se extinde pe 5.111 km.
Mega-conducta va livra Chinei 38 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești anual începând cu 2024. Aceasta face parte dintr-un acord în valoare de 400 de miliarde de dolari, pentru 30 de ani, semnat în mai 2014 între Gazprom și China National Petroleum Corporation.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2022
Societate
Șeful Moldovagaz: Aproximativ 49% din suma facturilor la gaze a fost compensată
Fluxul de știri
0