Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia avertizează Occidentul cu privire la consecințele înarmării Ucrainei

© Sputnik / Sergey Baturin / Accesați arhiva multimediaCatedrala Nașterii Domnului Hristos, lovită de un obuz lansat de militarii ucraineni asupra orașului Donețk
Catedrala Nașterii Domnului Hristos, lovită de un obuz lansat de militarii ucraineni asupra orașului Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2022
Abonare
Rachete și obuze furnizate de Occident sunt folosite pentru a lovi școli și locuinţe, a declarat reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik, Doina Crainic. Țările occidentale ale căror arme sunt folosite de trupele ucrainene pentru a ucide civili în Donbas se vor confrunta cu consecințe legale, a avertizat trimisul Rusiei la ONU.
Vorbind vineri în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Vasili Nebenzia a spus că lansatoarele de rachete multiple HIMARS și obuzele de artilerie ghidate M982 Excalibur au fost lansate fără discernământ asupra Donețkului și a altor orașe.
„De exemplu, arena sportivă Druzhba [din Donețk], unde era distribuită apă potabilă civililor, a fost atacată pe 4 decembrie cu un obuz Excalibur. Forțele ucrainene, încurajate de țările occidentale, încearcă literalmente să distrugă orașul”, a spus diplomatul rus, citat de RT.
Potrivit lui Nebenzia, 22 de civili au fost uciși și peste 80 de răniți în Donbas începând cu 27 noiembrie, iar numeroase case și școli au fost avariate. El a adăugat că rachetele HIMARS au lovit ţinte civile, precum grădinițe și hoteluri.
„Înregistrăm cu atenție toate aceste activități criminale ale SUA și aliații lor. Acestea vor duce la repercusiuni juridice concrete asupra tuturor celor implicați”, a spus Nebenzia.
„Oare toate aceste lovituri înregistrate asupra unor zone civile pot fi greșeli sau accidente? Este evident vorba de o participare conștientă și deliberată a SUA și NATO la crimele comise de autoritățile de la Kiev”, a subliniat acesta.
Pentagonul a anunțat vineri o sumă suplimentară de 275 de milioane de dolari reprezentând ajutor militar și de securitate pentru Ucraina, inclusiv livrarea de rachete HIMARS și 80.000 de cartușe de artilerie de 155 mm.
Moscova a spus anterior că livrările de arme grele și cu rază lungă de acțiune către Ucraina înseamnă încălcarea unei „linii roșii”, avertizând că asta ar putea duce la un conflict direct între Rusia și Occident. Washingtonul și aliații săi susţin că nu sunt parte a ostilităților, dar continuă să trimită transporturi de arme către Kiev.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Rusia
Putin: Rusia s-a orientat târziu în cazul situației din Ucraina
Fluxul de știri
0