Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

VIDEO - Temerile externelor de la Moscova la adoptarea noul cod electoral în Moldova

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaClădirea MAE a Federației Ruse
Clădirea MAE a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe speră că noul cod electoral nu va duce la încălcarea drepturilor electorale ale vorbitorilor de rusă din Moldova.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Ministerul rus de Externe speră că noul cod electoral, adoptat de deputații PAS în a doua lectură, nu va duce la încălcarea drepturilor electorale ale populației vorbitoare de limbă rusă din Moldova.
Principala modificare se referă la faptul că buletinele de vot vor fi tipărite exclusiv în limba de stat. Cu toate acestea, comisiile electorale locale vor avea dreptul să solicite Comisiei Electorale Centrale să tipărească buletine de vot suplimentare într-o altă limbă.
„Schimbarea legislației electorale este o treabă internă a fiecărui stat, inclusiv a Republicii Moldova”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.
Ea și-a exprimat speranța că noua redacție a legii „nu va conduce la încălcarea drepturilor electorale ale populației de limbă rusă, iar scopul declarat al proiectului de lege, așa cum este scris acolo, „de a elimina ambiguitățile și contradicțiile dintre Codul Electoral și alte legi”, nu vor conduce la deplasarea acestora din procesul electoral și restrângerea sferelor de utilizare a limbii ruse”.
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2022
Societate
Parlamentul a votat în lectura a doua proiectul noului cod electoral
Fluxul de știri
0