Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Oliver Stone, despre cine este responsabil pentru conflictul din Donbas

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaИнтервью президента РФ В. Путина кинорежиссёру Оливеру Стоуну
Интервью президента РФ В. Путина кинорежиссёру Оливеру Стоуну - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Abonare
Washingtonul este responsabil pentru că a alimentat conflictul din Donbas, consideră regizorul american Oliver Stone.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Regizorul american laureat cu Oscar acuză guvernul american de ipocrizie, subliniind că încalcă „toate regulile” atunci când vrea.
„Ce s-a întâmplat în Donbas din 2014 și câți oameni au părăsit acest teritoriu pentru că Statele Unite au înarmat puternic armata ucraineană?”, a spus Oliver Stone, citat de Sputnik France. Cineastul american, autor de documentare despre situația din Ucraina și despre președintele rus, a vorbit despre cauzele conflictului din Donbas.
„Din 2014, Ucraina nu a mai fost neutră, a fost împotriva Rusiei și asta a stricat echilibrul și de aici a venit războiul”, a spus regizorul într-un interviu acordat ziarului sârb Politika. El a adăugat însă că „problema nu este deloc simplă”.
De asemenea, realizatorul a acuzat guvernul SUA de ipocrizie.
„Statele Unite sunt experte în a condamna orice țară din lume atunci aceasta încalcă linia ordinii internaționale, sau ceea ce ei numesc reguli, dar America încalcă toate regulile atunci când vrea”, a subliniat regizorul.
Stone a spus că a făcut o greșeală că a votat cu Joe Biden, deoarece acesta din urmă s-a dovedit a fi un lider incompetent, iar politica sa față de Kremlin este periculoasă.
Nu este prima dată când regizorul a spus că politica țării sale este responsabilă pentru confruntarea dintre Rusia și Occident. În iunie, într-un interviu acordat Repubblica, el a afirmat că Statele Unite au provocat conflictul din Ucraina și au folosit această țară ca o „armă” împotriva Rusiei.
Oliver Stone, în vârstă de 76 de ani, care a câștigat numeroase premii de-a lungul carierei sale, inclusiv patru Oscaruri, a abordat deseori tema despre situația din Ucraina.
În 2016 a lansat documentarul Ukraine on Fire, coregizat împreună cu cineastul de origine ucraineană Igor Lopatenok, în care analizează evenimentele din 2014 din Ucraina. În 2019 a lansat un alt documentar pe această temă, Revealing Ukraine.
În 2017, realizatorul a lansat un lung documentar în patru episoade dedicate președintelui Rusiei și intitulat The Putin Interviews, produs pe parcursul a doi ani și constând din 12 interviuri.
Interview with Oliver Stone - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Politică
Oliver Stone, despre războiul dus de SUA împotriva Rusiei
Fluxul de știri
0