Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu a semnat cu omologul său belarus Hrenin un protocol privind securitatea militară

© Sputnik / Sergey GuneevSerghei Șoigu
Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Abonare
Șoigu a semnat sâmbătă cu omologul său belarus Hrenin un protocol privind securitatea militară regională.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Presa rusă și cea belarusă oferă detalii sumare despre vizita efectuată sâmbătă în Belarus de către ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Însă aflăm, totuși, că acesta a purtat tratative și a semnat un protocol cu omologul său de la Minsk, Victor Hrenin.
Protocolul semnat de cei doi miniștri face parte din acordul comun în domeniul securității regionale dintre Rusia și Belarus. Prin actul semnat azi în acordul de bază dintre cele state privind securitatea militară în regiune au fost operate unele modificări care permit forțelor militare ruse și belaruse să facă față de comun acord provocărilor actuale.
Vizita lui Șoigu în Belarus are loc pe fundalul situației tensionate atât la frontiera cu Ucraina, cât și cu cea cu Polonia. Autoritățile de la Moscova au declarat în repetate rânduri că dețin informații despre faptul că autoritățile poloneze ar avea planuri de anexare a unor teritorii ale Ucrainei.
Militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Editoriale
Operaţiunea specială: Este oare posibilă o lovitură asupra FAU din Belarus?
Fluxul de știri
0